Onderstaande dieren zijn momenteel ter adoptie. Bij interesse in een of meerdere dieren ontvangen we graag een mailtje!


Rammen 

* Onze rammen zijn altijd gevaccineerd en gecastreerd voordat zij gekoppeld en/of geadopteerd worden.

Sambuca

Leeftijd: Geboren in december 2023
Gewicht: Volwassen gewicht rondom de 1.5 kg 


Dit kleine pluizenbolletje is nog erg jong. Hij moest op het begin echt even wennen en dat snappen we wel, als je zo jong bent en al mogelijk gedumpt bent kan dat wel een bepaalde indruk achterlaten. Inmiddels is Sambuca weer bijgetrokken en zien we een MEGA vriendelijk konijntje dat zich wekelijks zonder moeite laat borstelen, geniet van contactmomenten met mensen en ook al gewend is aan andere huisdieren zoals honden en katten. 

Sambuca is langharig dus heeft vachtverzorging nodig, hij wordt bij ons wekelijks geborsteld en gaat eens per 3 maanden naar de trimmer. Wegens zijn lange vacht adviseren wij een binnenverblijf of een buitenverblijf waarbij het grootste deel overdekt (droog) is. 

Puma

Leeftijd: Geboren in juli 2019

Gewicht: volgt nog


Wat een leuk konijn is Puma! Grappig neusje, nieuwsgierige en alerte blik. Ja, Puma is een konijntje wat wel in is voor een lekkere kroelsessie. Daar blijft hij dan ook rustig voor zitten, met zijn oogjes halfgesloten omdat het toch wel erg fijn is. Omdat Puma zo actief en nieuwsgierig is is het voor hem fijn als hij een leuke en actieve vriendin vindt met wie 

hij samen kan spelen en rennen. Aandacht vindt hij heerlijk dus wij zien hem uitstekend passen bij een gezin met (kleine) kinderen.

Tequila

Leeftijd: Geboren op 01-12-2023

Gewicht: 1.5 kg


Om meteen met de deur in huis te vallen, dit is wat het gastgezin zegt over Tequila: "Hij doet het super goed! Eet goed, drinkt goed, is vrijwel helemaal zindelijk. Mega lief, gaat zelf bij je zitten en laat zich lekker knuffelen (aaien)!". Dit is toch een droomkonijn? Tequila is geschikt voor elke konijnenliefhebber en ook voor gezinnen met (jonge) kinderen gezien zijn karakter. 

Rocky

Geschatte leeftijd: tussen de 3 en 5 jaar oud

Gewicht: 1.7 kg


Ja, we kunnen er veel van maken maar Rocky is eigenlijk vergelijkbaar met Rocky van de boksfilms. Rocky is onweerstaanbaar met zijn zwarte lokken en zo snel als de echte Rocky. Aaien? Nee daar heeft meneer niet zoveel zin in, als je iets lekker in de hand hebt zal hij het even ‘tolereren’ maar zodra het lekkers op is, is meneer ook weer weg. Rocky is een echt buitenkonijn die wel makkelijk te koppelen is aan diverse voedsters en een goede ram voor een trio konijnen.


Carrot

Leeftijd: Geboren op 12-8-2023
Gewicht: 1.6 kg 


Carrot is een half-wildje! Qua adoptie betekent dit vooral dat de huisvesting dat deze geheel dicht moet zijn. Carrot wil in alle eerlijkheid geen interactie met mensen, hij wil gewoon konijn zijn. Je mag uiteraard zonder problemen of stress de dagelijkse verzorging doen en het verblijf schoonmaken, maar daar houdt het dan ook op. Carrot heeft het karakter van een wild konijn, hij wil graag schuilen en knagen op alles wat hij kan vinden. Binnen het gastgezin geven ze meerdere keren per dag kleine beetjes eten en hooi wat hem wel benaderbaar maakt, maar aaien is een duidelijke no-go. Hem meenemen naar de dierenarts of vervoeren in een reisbench is ook geen probleem voor hem zolang hij maar niet gehanteerd wordt. Wij denken dat Carrot minder wild gedrag gaat laten zien als hij bij een rustige, mensgerichte voedster zit maar een knuffelkonijn zal het niet worden. 


Pepper

Leeftijd: Geboren op 12-8-2023
Gewicht: 1.6 kg 


Pepper is een half-wildje! Qua adoptie betekent dit vooral dat de huisvesting dat deze geheel dicht moet zijn. Pepper doet vooral zijn eigen ding: tunnels graven, knagen op wilgentakken, bij andere konijntjes zitten en vooral toekijken hoe anderen aan het werk zijn. Pepper is een ontspannen konijn maar is niet gediend van aanrakingen van mensen. Het is een ontzettend makkelijk konijn om te koppelen omdat hij alles accepteert van andere konijnen en gewoon de andere kant op loopt als ze vervelend doen. Pepper is gewend aan honden en kinderen en is geschikt voor binnen en buiten maar heeft binnen wel meer ruimte nodig dan een standaard konijn.


Nemo

Leeftijd: Tussen de 1 en 2 jaar oud
Gewicht: 1.5 kg 


Dat witte neusje, daar smelt je toch van! Nemo was ontzettend bang en onbenaderbaar toen hij bij ons kwam. Na enkele weken bij het gastgezin zien we veel verbetering en is eten uit de hand al mogelijk. Nemo is terughoudend naar nieuwe mensen maar ontdooit snel als hij dagelijks dezelfde verzorger heeft. Omdat hij zo bang is, vinden wij hem niet geschikt voor een gezin met jonge kinderen, wel met oudere kinderen. Nemo zit momenteel buiten maar kan zeker een binnenkonijn worden! De adoptant moet dan wel wat geduld met hem hebben zodat hij even kan ontdooien.


Libanon

Geschatte leeftijd: tussen de 2 en 4 jaar oud

Gewicht: 2.0 kg


Deze heer is bij ons gekomen nadat hij was gevonden door de dierenambulance.  Libanon is ondanks zijn naam een heel zachtaardig en gezellig konijn. Hij is vriendelijke voor kinderen, reageert niet op honden en is aaibaar.

Jochem (Meyer)

Leeftijd: Geboren op 14-08-2023

Gewicht: 1.4 kg


Vernoemd naar de cabaretier met ADHD zien we dat drukke dan niet direct terug in onze Jochem. Onze Jochem moet eventjes wennen aan een nieuwe omgeving maar blijkt dan wel een actief en onderzoekend mannetje die inmiddels in ons gastgezin zijn eigen bank heeft en daar graag precies in het midden op gaat liggen. Zoals zij het noemen, een luxepaard (met een knipoog)  Een lief, aaibaar konijn is deze knapperd en daarom prima geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen.  


Vixen

Leeftijd: Geboren in juni 2023
Gewicht: 1.5 kg


Vixen heeft het gastgezin waar hij verblijft inmiddels al 10 hartverzakkingen bezorgd. Meneer slaapt namelijk redelijk vaak languit op zijn zij waardoor het soms echt lijkt alsof hij dood ligt… Gelukkig is dit helemaal niet het geval! Want zodra hij maar hoort dat er iemand aan komt springt hij overeind in de hoop wat eten te kunnen schooien. Vixen is een zelfstandig konijn dat niet geaaid wil worden, tenzij er eten is, dan mag je hem even aaien. Vixen is met plassen goed zindelijk maar zijn poepjes liggen vaak overal. Vixen zou ook een goede ram zijn voor een trio of grotere groep konijnen!


Frosty

Leeftijd: Tussen de 1 en 3 jaar oud
Gewicht: 1.7 kg


Deze leuke ram is wat bang aangelegd en kijkt echt de kat uit de boom. Waarom hij zo terughoudend is richting mensen is natuurlijk niet meer te achterhalen, alleen daardoor zal hij echt tijd nodig hebben bij zijn nieuwe huisje. Hij is erg goed als ram van een trio of grotere groep. Gezien zijn angst zou het voor Frosty het fijnste zijn om buiten gehuisvest te worden, hij komt echt wel bij je kijken als je eten hebt of het hok schoonmaakt, maar hij wenst niet aangeraakt te worden. Dit is een konijn dat gewoon konijn wil zijn. 


Scotch

Leeftijd: Tussen de 1 en 3 jaar oud
Gewicht: 1.4 kg


Scotch is toch zo'n lekkerding! Scotch was ook geadopteerd maar is helaas bij ons teruggekomen omdat hij te veel van energie-niveau verschillende met zijn voedsters. Scotch is namelijk een blij ei, springt in het rond, maakt binkies, is helemaal gelukkig met zichzelf en ook met jou als je hem wat lekkers geeft! Scotch is echt een dotje en zeer geschikt voor mensen die een aaibaar maar toch zelfstandig konijn willen.

Grey

Leeftijd: Tussen de 3 en 5 jaar oud.
Gewicht: 1.6 kg


Spicy as a pepper, onze Grey. Eigenlijk is dit alleen naar mensen toe, bij andere konijntjes is hij een echte gentlemen. Hij behandelt zijn soortgenoten als goden zodra ze samen zitten. Hij gaat lekker tegen andere konijnen aan liggen, deelt continu likjes uit en is vooral ontspannen. Grey is naar mensen toe soms onvoorspelbaar. Wij hebben binnen de opvang meerdere bijtincidenten met hem gehad. Het is aan de ene kant een echte knuffelkont die continu aandacht wil, maar aan de andere kant kan hij bijten als je hem niet aait. Grey zien wij niet helemaal tot zijn recht komen als binnenkonijn, het is een echt buitenkonijntje. Hij is gewend aan honden en katten en wil vooral liefde krijgen en geven aan een ander konijntje of konijnen. Hij zou in onze optiek namelijk ook erg goed passen in een groep. Gezien eerdere bijtincidenten plaatsen wij Grey niet uit bij een gezin met jonge kinderen.

Cherry

Leeftijd: Geboren op 24-08-2023

Gewicht: 2.0 kg


Cherry is een ontzettend gezellig konijn! Wie zegt dat flaporen niet mooi zijn kan bij deze zijn woorden terugnemen, ze zijn namelijk ontzettend schattig! Cherry was geadopteerd maar is bij ons teruggekomen in goed overleg met de adoptant. Zij beschrijft Cherry als ontzettend actief en vrolijk, hij maakt veel binkies en heeft veel persoonlijkheid. Cherry is echter niet persé mensgericht, hij is konijngericht. Aaitje bieden hem niet zoveel meerwaarde, voer daarintegen zeker wel! 

Lemon

Leeftijd: Geboren op 3-8-2023
Gewicht: 1.6 kg 


Lemon is een half-wildje! Qua adoptie betekent dit vooral dat de huisvesting dat deze geheel dicht moet zijn. Lemon is een ontspannen konijn maar wordt niet blij van aanrakingen van mensen. Het is een ontzettend makkelijk konijn om te koppelen omdat hij alles accepteert van andere konijnen en gewoon de andere kant op loopt als ze vervelend doen. Lemon is gewend aan honden en is geschikt als binnen- en buitenkonijn.


Monkey

Leeftijd: Geboren op 1-8-2023
Gewicht: 1.6 kg 


Monkey is een gemoedelijk, speels konijn dat qua mensen wel even de kat uit de boom kijkt. Hij vindt het zelf het fijnste om gewoon konijn te kunnen zijn, lekker buiten spelen met een lief vriendinnetje, een beetje zonnen en zo nu en dan graven. Monkey kan met honden, katten en eigenlijk alle andere dieren maar heeft geen behoefte aan interactie met mensen die verder gaat dan iets uit de hand eten.


Colmar

Leeftijd: Geboren op 4-1-2024
Gewicht: Verwacht gewicht 1.2 kg 


Deze knappe kerel is op 4 januari bij ons geboren! De mama van Colmar is bij ons afgestaan, zij zat al weken bij een ongecastreerde ram dus slechts 1 week na binnenkomst is ze bevallen van 3 knappe kinders. Colmar is de stoerste van het nest en deinst voor niks terug, uit nieuwsgierigheid! Colmar vind het leuk om geaaid te worden en nog veel leuker om lekkere dingen zoals kruiden, groentes en fruit te krijgen. Colmar is dankzij onze gastgezinnen gewend aan honden, katten en (kleine) kinderen waardoor hij een ideaal gezinskonijn zal zijn!

Donut

Leeftijd: Geboren op 6-7-2022
Gewicht: Verwacht gewicht 1.7 kg 


Donut is bij ons geboren nadat zijn mama zwanger bij ons kwam, hij is toen geadopteerd geweest maar helaas na 1,5 jaar teruggekomen wegens tijdgebrek bij de adoptant. Donut  is een konijn dat wat bang is aangelegd en mensen toch wel erg spannend vindt. Hij vindt het bij ons geen probleem als we bezig zijn in zijn ren maar echt aanrakingen vindt hij niet fijn. Donut zou naar ons inzien ontzettend geschikt zijn bij gezinnen zonder kinderen of bij gezinnen met oudere kinderen. Omdat hij zo terughoudend is vinden wij het niet verstandig hem uit te plaatsen bij een gezin met jonge kinderen, er is namelijk bijna geen interactie mogelijk tussen Donut en mensen wat voor jonge kindjes niet leuk is. 

Tiësto

Leeftijd: 2 jaar oud

Gewicht: 2.6 kg (hij is wat fors, zijn ideale gewicht zit rondom de 2.3 kg)


Tiësto is nog redelijk kort bij ons, een uitgebreide karakteromschrijving volgt snel! Het is in ieder geval een lekker rustig konijn dat geniet van gezelschap van andere konijntjes en ook graag naar je toe komt om iets aan de hand te eten en een aai over zijn kopje of lijfje te krijgen. 

Moncler

Leeftijd: Geboren op 01-02-2024

Verwacht gewicht: 1.6 kg


Een uitgebreide karakteromschrijving volgt zo snel mogelijk!

Marc

Leeftijd: Geboren op 01-02-2024

Verwacht gewicht: 1.6 kg


Een uitgebreide karakteromschrijving volgt zo snel mogelijk!

Urban

Leeftijd: Geboren op 01-02-2024

Verwacht gewicht: 1.6 kg


Een uitgebreide karakteromschrijving volgt zo snel mogelijk!

Giel

Leeftijd: 8 jaar oud

Gewicht: volgt nog


Een uitgebreide karakteromschrijving volgt zo snel mogelijk!

Fred van Leer

Geschatte leeftijd: Geboren in december 2023

Verwacht gewicht: 1.5 kg


Een uitgebreide karakteromschrijving volgt zo snel mogelijk!

Job

Leeftijd: 1 jaar oud

Gewicht: 4.7 kg


Een uitgebreide karakteromschrijving volgt zo snel mogelijk!

Gerard

Geschatte leeftijd: tussen de 6 en 9 jaar oud

Gewicht: 1.5 kg

! Blind aan 1 oog + geen voortanden


Een uitgebreide karakteromschrijving volgt zo snel mogelijk!