Missie

Het helpen van dieren (in nood)

Missie

Het opvangen, revalideren, socialiseren en/of neutraliseren van dieren

Missie

Het herplaatsen van ieder dier waarbij dierenwelzijn het uitgangspunt is

Onze missie en visie

Visie

Samenwerken biedt kracht, waar wij een oplossing niet kunnen vinden proberen we het bij collega-opvangcentra want het dierenwelzijn moet op de eerste plek staan.

Visie

Ieder dier heeft recht op de beste toekomst. Soort of geslacht moeten geen verschil maken

Toen ik op de opvang begon leerde ik kritisch kijken.


Ik studeerde nog toegepaste biologie en zou eigenlijk voor mijn stage naar Namibië gaan, deze reis werd helaas geannuleerd wegens corona. Toen vond ik Sharon en haar opvang en besloot daar mijn stage te gaan doen. Inmiddels runnen wij samen de opvang en delen lief en leed met elkaar, maar ook vooral met de dieren. Ik zet mijzelf in om onze dieren een nieuw huisje te geven waarbij 5 sterren het minimale moet zijn. Ik ben inmiddels afgestudeerd bioloog maar besefte mij pas toen ik op de opvang stage ging lopen wat het verzorgen van dieren inhoudt en hoe kritisch je soms moet kijken als het gaat om dierenwelzijn. Ow en die leuke actie van de 50 legkippen waar Sharon het over heeft, dat zijn mijn dingen. Mijn 2e hobby als ik vrij ben? Marktplaats afstruinen en gratis dieren ophalen om ze een beter leven te geven! 

Femke Brugmans

Bestuurslid

Een opvang openen is geen bezigheid maar een commitment.


Ik ervaarde een probleem tussen dierenambulances en opvangcentra. Er is beperkte opvang in de regio en voor sommige dieren zelfs geen opvang. Mensen/vrijwilligers namen zelf maar dieren mee naar huis en 'keken wel' wat ze ermee zouden doen. Dierenwelzijn stond niet op mijn eerste plaats voor mijn gevoel ondanks de goede bedoelingen. Ik merkte ook dat er veel kennis miste bij mensen omtrent het correct huisvesten van dieren. Ik heb toen de beslissing gemaakt het probleem aan te pakken en de opvang te starten. Ons doel is vanaf het begin af aan heel simpel geweest: dieren een beter leven geven. Dit kan heel klein zijn zoals iemand inlichten over juiste huisvesting voor een hamster en heel rigoreus zoals het ophalen van 50 legkippen die anders geslacht worden. Ons idee is niet de wereld veranderen want dat lukt ons niet alleen, maar elk dier dat wij een prachtig leven kunnen geven is voor ons een overwinning! 

Sharon van Offeren

Voorzitter